Binnenkijken bij

Simone en Lars

Binnenkijken bij Lars, Simone en Mirthe: een strakke, zwarte keuken met functionele details en een warme lichte badkamer

Simone en haar man Lars hebben onlangs hun keuken en badkamer laten verbouwen door Koopman Keukens. In dit artikel nemen we een kijkje in hun nieuwe keuken en badkamer. Daarnaast bespreken zij hun ervaringen met het ontwerpproces en de keuzes die ze hebben gemaakt.

Een strakke zwarte keuken

Simone en Lars hadden een duidelijk idee van hoe hun keuken eruit moest zien: een strakke keuken met een minimalistisch design en zwarte accenten. Simone legt uit: “We hadden een aardige oppervlakte om te vullen, dus we moesten goed kijken wat de beste indeling zou zijn. Daarbij hebben we ook wat hulp gehad van een binnenhuisarchitect. Het moest strak zijn met niet te veel tierelantijntjes. Met die ideeën zijn wij naar Koopman Keukens gestapt en zij hebben ons vervolgens geholpen met advies, materiaalkeuze en uitvoering.”

Materialen en details die opvallen

Simone en Lars kozen voor Fenix materialen. “De fronten van ons kookeiland hebben de kleur Piombo Doha”, vertelt Simone.” Deze matzwarte kleur heeft een fijne gestructureerde metaallook. Deze kleur contrasteert goed met de Nero Ingo kleur op de achterwand van de keuken. In combinatie met onze lichte woonkamer en houten vloer geeft dit een mooi effect.”

Functionele details en apparaten

Bij het ontwerp van hun keuken was functionaliteit ook een belangrijk aspect voor Simone en Lars. Ze wilden geen overbodige luxe, maar praktische elementen die mooi geïntegreerd zijn. Ze kozen voor een Bora-kookplaat met geïntegreerde afzuiging. “We hadden nog niet eerder met zo’n systeem gewerkt”, zegt Simone. “Maar het werkt zeker naar behoren. Bij Koopman Keukens dachten ze ook goed mee over de details, zoals uitschuifbare laden en een goede afwerking van de apparaten in de kastenwand. Wij vinden het mooi wanneer de apparaten niet sterk aanwezig zijn, maar juist wegvallen in de ruimte.”

De keuken als integraal onderdeel van de ruimte

Simone: “We zochten echt naar een leefkeuken die zo gepositioneerd is dat je vanuit de keuken naar de ruimte in kijkt. Tijdens het koken kijk je zo uit over de landerijen.”

“Het uitzicht naar buiten is ook iets waar ik echt blij van word”, vervolgt Lars. “Je hebt gewoon bijna het gevoel dat je buiten staat. De keuken is ook heerlijk ruim en alles is heel gebruiksvriendelijk ingedeeld.”

Een mooi badkamer in een moeilijke ruimte

“Onze badkamer heeft een beetje een lastige schuinte”, vertelt Simone. “Daarom hebben we gekozen met een T-wand waarbij je aan de ene kant een inloopdouche hebt en aan de andere kant het toilet. De lichte kleuren zorgen voor rust in de badkamer, terwijl de tegeltjes die een beetje van de muur afkomen een speels effect toevoegen. Die tegeltjes waren een goed advies van Jan-Willem van Koopman Keukens.”

De service van Koopman Keukens

“Het mooiste pluspunt aan Jan-Willem en Koopman Keukens is hun flexibiliteit”, zegt Lars. “De bouw van ons huis heeft ongeveer 1,5 jaar stilgelegen vanwege vergunningen, maar Jan-Willem plande alles perfect met ons mee. We hoefden ons geen moment zorgen te maken over de plaatsing van de keuken of de badkamer. Ook de mensen die het plaatsen zelf regelden waren echte vakmensen. Bij Koopman Keukens weet je zeker dat alles goed geregeld is.”