Binnenkijken bij

Sandra en Han

Binnenkijken in de lichte keuken van Han en Sandra: Dé plek voor gezelligheid en lekker eten

Dankzij een eerdere positieve ervaring met Koopman Keukens was het voor Han en Sandra vanzelfsprekend om opnieuw met Koopman in zee te gaan. Dit keer wilden ze meer dan alleen een nieuwe keuken, namelijk een verfrissend ontwerp dat hun passie voor koken en gezelligheid zou weerspiegelen. Hieronder vertelt Han over zijn ervaringen rondom de nieuwe keuken.

Het proces rondom de nieuwe keuken

Han en Sandra hadden al eerder een keuken bij Koopman Keukens aangeschaft. “Wij zijn eerder bij Koopman geweest voor ons huurhuis en toen was het ook gewoon goed”, vertelt Han. Ze besloten hun bestaande L-vormige keuken grondig te verbouwen en om te toveren tot een lichte keuken met een prachtig kookeiland. De raampartijen zijn door een aannemer uitgebreid tot de grond, waardoor er meer licht naar binnen valt en het stel meer kan genieten van de tuin.

De wensen voor de nieuwe lichte keuken

Vanwege Han’s liefde voor koken had hij enkele specifieke wensen voor zijn nieuwe keuken.

“Ik ben gek van ovens en het bereiden van allerlei ovenschotels”, vertelt Han enthousiast. “Daarom wilde ik graag twee ovens van topkwaliteit, waaronder een stoomoven. Daarnaast moest er een werkblad komen waar gewoon keihard op gebuffeld kan worden zonder dat er allerlei plekken ontstaan. Ook wilde ik zonder problemen hete pannen op het blad kunnen zetten. Daarom hebben we gekozen voor een stevig dik werkblad met een marmerlook.”

De stoomoven van Gaggenau

Een van de hoogtepunten van Han’s nieuwe keuken is de stoomoven. Han: “Ik ben helemaal enthousiast over de nieuwe stoomoven van Gaggenau. Deze kan duidelijk meer dan een normale stoomoven en gebruikt stoom als een ondersteunende functie in plaats van alles 100% te stomen. Dit zorgt ervoor dat je naast groenten ook de mooiste stukken vlees perfect kunt klaarmaken. Zelfs bij het opwarmen van bijvoorbeeld een overgebleven stuk pizza van gisteravond geeft de oven een klein beetje stoom af voor het opwarmen waardoor het weer écht proeft als een verse pizza.”

Gezelligheid met eten en vrienden

Voor Han en Sandra is een keuken meer dan alleen een plek om te koken. Het is een ontmoetingsplek waar ze graag met vrienden samenkomen om te genieten van heerlijke gerechten en gezelligheid. “Ik kook vaak voor vrienden”, zegt Han. “Wij houden van de Franse manier van gezelligheid, waarbij je samen de hele avond gaat tafelen met lekkere gerechten, hapjes en wijntjes. Heerlijk genieten van elkaars gezelschap en goede gesprekken. De koffiecorner en wijnkoeling in onze keuken zijn daarom ook hele fijne toevoegingen aan onze levensstijl.”

De service van Koopman Keukens

“We zijn niet voor niets voor een tweede keer naar Koopman Keukens gegaan. Dat zegt denk ik wel genoeg”, lacht Han. “De service van Koopman Keukens was wederom gewoon goed. Ondanks lange levertijden van bepaalde apparaten was de communicatie transparant en naar wens. We zijn super tevreden over de kwaliteit van onze nieuwe lichte keuken.”