Binnenkijken bij

Wendy en Niels

Binnenkijken bij Wendy: een donkere woonkeuken die garant staat voor een hele hoop gezelligheid

Wendy en haar man Niels wonen met hun drie kinderen in een prachtige eeuwenoude woonboerderij in De Lutte. Onlangs hebben ze besloten om hun keuken te laten verbouwen door Koopman Keukens. In het onderstaande interview vertelt Wendy enthousiast over het proces en de resultaten van hun keukenrenovatie.

De eerste stappen in het proces

De oude keuken was bijna 20 jaar oud en begon wat gedateerd te raken. Wendy en Niels waren toe aan vernieuwing en besloten om hun keuken te vernieuwen. “We waren al bekend met Koopman Keukens”, vertelt Wendy. “We zeiden altijd al dat we naar hen toe wilden als we ooit een nieuwe keuken zouden nemen. We wisten namelijk dat je daar hoogwaardige kwaliteit kan verwachten.“

“Er staan een aantal gebinten in de ruimte waar we niet om heen kunnen. Die staan er namelijk al bijna vierhonderd jaar! Daardoor besloten we wel voor dezelfde opstelling te gaan als hiervoor, maar dankzij de slimme indeling van Koopman Keukens is de keuken een stuk verbeterd!”, aldus Wendy. “De afwasmachine zit bijvoorbeeld op een compleet andere plek waardoor de keuken een stuk gebruiksvriendelijker is geworden. Dat maakt zeker een groot verschil.”

Sterk advies over de donkere keuken

“Onze vorige keuken had een ijsblauwe kleur. Dat was erg licht en omdat we heel wat anders wilden, hebben we nu dus gekozen voor wat donkerdere tinten. De nieuwe kleur past ook erg goed bij de bestaande gebinten. De strak afgewerkte keuken past heel goed in onze karakteristieke woonboerderij. Het is een heel goede combinatie.”

“We wisten al aardig goed wat we wilden dus we hebben vanuit Jan-Willem van Koopman Keukens voornamelijk advies gekregen over de indeling en productkennis. Hij luistert goed naar je en kijkt echt naar wat wij belangrijk vinden en adviseert daarna het beste product voor bij onze wensen. Dat is een hele fijne manier van werken.”

Een centrale woonkeuken vol gezelligheid

Voor Wendy, Niels en hun gezin is de keuken een centrale plek in huis geworden. Het is een gezellige woonkeuken waar het hele gezin samenkomt. Wendy vertelt trots: “Onze keuken is echt het hart van ons huis. Het is de plek waar we samen eten, koken en genieten van elkaars gezelschap. De kinderen zitten hier vaak met hun vrienden en het is heerlijk om hier samen te borrelen of te kletsen. De ruime opzet van de keuken en de gezellige eettafel maken het de ideale plek voor het hele gezin.”

“Het is ook heel fijn dat ik tijdens het koken altijd betrokken blijf bij de gezelligheid”, vervolgt Wendy. “Als ik ga koken of als mijn dochter iets gaat bakken dan zijn wij nooit afgesloten van de gesprekken. Waar ik vooral heel blij van word als ik aan de keuken denk dan is het de pure kwaliteit van alle materialen en de zee aan opbergruimte die we hebben. Daarnaast hebben we heel bewust gekozen voor kwalitatief hoogwaardige apparaten. Dat maakt koken een feestje! Je weet gewoon dat onze donkere keuken een hele lange tijd meegaat en dat we hier heel erg lang, heel erg veel plezier aan zullen beleven.”

De service van Koopman Keukens

Wendy en Niels zijn zeer tevreden over de service van Koopman Keukens. Wendy: “Ze hebben ons van begin tot eind goed begeleid en geadviseerd. Het hele proces is soepel verlopen. Het team van Koopman dacht goed met ons mee en luisterde naar onze wensen. Ze hebben echt kwaliteit geleverd en we zijn ontzettend blij met het resultaat. Op een schaal van 1 tot 10 zou ik ze wel een 11 willen geven! Ze staan voor kwaliteit en dat leveren ze ook echt in elk opzicht.”