Binnenkijken bij

Ellen en Bob

Binnenkijken bij Ellen en bob: Een unieke ruime keuken in een monumentaal pakhuis

Ellen en Bob wonen in een prachtig oud pakhuis in Enschede. Het monumentale pand is in 2009 gerenoveerd en omgebouwd tot 32 moderne appartementen. Toen Ellen en Bob besloten om een nieuwe keuken te plaatsen in hun appartement, gingen ze op zoek naar een geschikte keukenleverancier. Ze kwamen terecht bij Koopman Keukens, waar ze de meteen een klik voelden. In dit binnenkijkartikel vertelt Ellen over haar ervaring met het creëren van een ruime keuken in hun bijzondere huis.

Een ruime keuken in een monumentaal pakhuis

Het inpassen van een nieuwe keuken in een oud pakhuis kan een uitdaging zijn, maar volgens Ellen ging het proces in samenwerking met Koopman Keukens erg gemakkelijk. Ellen: “Het was een kwestie van de juiste afmetingen doorgeven, materialen en apparaten uitkiezen en daarna regelde Koopman dat de keuken kon worden geplaatst. Het is uiteindelijk een prachtige ruime keuken geworden waarin je de historische elementen van het pakhuis zoals de balken aan het plafond nog ziet zitten. Vanwege de indeling van het huis heeft de keuken een hele bijzondere plek en vormgeving gekregen.”

Een stijlvolle mix van kleuren en materialen

Het kiezen van de juiste kleuren en materialen was een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Ellen en Bob hadden al verschillende keukens gehad met diverse stijlen, maar deze keer wilden ze iets bijzonders. Na een blauwe keuken en een keuken met taupe accenten, wilden ze een nieuw kleurenpalet verkennen. Ze kozen voor blauwe kastdeuren met notenhouten panelen gecombineerd met een marmerlook composiet werkblad. Dit geeft de keuken een moderne uitstraling die perfect samengaat met de historische details van het pakhuis.

“Onze ruime keuken is echt de blikvanger van het huis”, vertelt Ellen. “Hij is ook aardig groot en vanuit de woonkamer kijk ik altijd met plezier uit op de keuken. We zitten eigenlijk ook bijna altijd aan de eettafel. De bank wordt alleen nog maar gebruikt als we televisiekijken. De eettafel ligt dicht bij de keuken en het draagt echt bij aan de gezelligheid als er vrienden langskomen of als we samen gaan ontbijten.”

Koopman Keukens als waardevolle partner

Ellen en Bob vonden in Koopman Keukens een waardevolle partner bij het realiseren van hun droomkeuken. De klik met de adviseur was direct aanwezig en de rest van het proces verliep soepel. Koopman Keukens bood niet alleen goed advies, maar ook praktische hulp bij het maken van keuzes. “Wij zijn altijd Siemens gewend geweest en ik vond het in eerste instantie moeilijk om hiervan af te stappen, maar de nieuwe apparaten die Jan-Willem ons heeft aangeraden werken eigenlijk perfect.” Nu, twee maanden na de installatie, zijn Ellen en Bob erg tevreden met haar hun en genieten ze van de functionaliteit en het mooie ontwerp van de keuken.