Binnenkijken bij

Joke en Henk

Binnenkijken bij Henk en Joke

Joke en Henk besloten recentelijk dat het tijd was voor een grote renovatie van hun huis. Dat betekent dat de keuken, vloer, badkamer en toilet werden verbouwd met de hulp van Koopman Keukens. In deze binnenkijker deelt Joke haar ervaringen rondom de verbouwing en over de samenwerking met Koopman Keukens.

Een grote verbouwing

“We hadden altijd al het plan om ons huis grondig aan te pakken zodra we 65 jaar zouden worden”, begint Joke te vertellen. “Hoewel we allebei doorwerken na ons pensioen, vonden we het tijd om het plan uit te voeren. Al meer dan 30 jaar geleden kochten we onze eerste keuken, vloer en badkamer bij Jan-Willem van Koopman Keukens en we hebben altijd goede ervaringen gehad met zijn service en vakmanschap. Hoewel hij soms iets duurder is, kun je altijd vertrouwen op zijn kwaliteit en betrouwbaarheid.”

Een warme keuken met een persoonlijke touch

Qua stijl hebben Henk en Joke gekozen voor een originele en gezellige sfeer. “Onze keuken weerspiegelt echt onze persoonlijke stijl”, aldus Joke. “Het is niet strak en modern, maar eerder warm en eigenzinnig. We houden van elementen toevoegen die van over de hele wereld komen, zoals Chinese en Afrikaanse decoraties. Het zijn decoraties van plekken waar we zelf zijn geweest dus dat vinden we echt heerlijk. De kasten hebben een olijfkleur die goed bij het geheel passen.”

Zwevend schiereiland

Een opvallend kenmerk in hun keuken is het zwevende schiereiland. Joke vertelt: “Jan-Willem adviseerde ons om het werkblad niet volledig te laten zweven omdat dat gevaarlijk kan zijn door het gewicht. Op zijn advies hebben we daarom gekozen voor ondersteuning door middel van plexiglas wat bijna niet opvalt. Dit creëert een speels effect dat perfect bij onze stijl past. Ook adviseerde hij ons om lades en kasten met een dubbele laag te nemen, waardoor we nu veel extra opbergruimte hebben in de keuken.”

Een heerlijk startpunt voor gezelligheid

Vanaf de keuken kijk je makkelijk naar het leefgedeelte, waar het stel graag gasten ontvangt. Joke zegt: “Koken is mijn passie en dat doe ik ook graag voor Henk en onze vrienden. Eenmaal per maand hebben we uitgebreide kooksessies waarbij we koken, bakken of braden. Henk en ik zijn niet echt wijndrinkers, maar Henk houdt wel veel van een lekker biertje bij het eten. Daarom hebben we gekozen voor een bierkoeling waar we biertjes bewaren die lekker bij het eten passen.”

Vloer, badkamer en toilet

De vloerkeuze was van cruciaal belang bij de verbouwing. Joke legt uit: “We hebben twee grote honden en ik wil ook op hakken kunnen lopen. Onze vloer moest daarom slijtvast zijn en deze grote tegels waren qua stijl en materiaal precies wat we zochten. Toen we ze zagen in de showroom van Koopman Keukens was de keuze snel gemaakt. Dezelfde tegels hebben we ook in de badkamer en het toilet gebruikt om een uniforme uitstraling te creëren.”

De service van Koopman Keukens

Joke prijst de professionaliteit van Koopman Keukens: “De mensen van Koopman Keukens zijn echte vakmensen. Ze kwamen op tijd, deden hun werk en ruimden netjes op. Wat we ook waardeerden was het vertrouwen dat ze ons gaven. We hebben tijdens de renovatie drie weken in een zomerhuisje gezeten, maar we hoefden ons geen moment zorgen te maken. Dit was onze derde keer verbouwen met Koopman Keukens, en dat zegt wel genoeg over de kwaliteit en service die ze bieden.”