Binnenkijken bij

Brigitta en Huub

Moderne open keuken met Italiaanse invloeden als ontmoetingsplek

De keuken van Brigitta en Huub was inmiddels redelijk gedateerd en daarom was het tijd voor een nieuwe keuken. Zij hadden eerder al goede ervaringen met Koopman Keukens en besloten daarom om hem nogmaals op te zoeken voor deze nieuwe keuken. De insteek is een gezellige open keuken met alle ruimte om te leven, koken en ontmoeten, en dat is gelukt!

De keuken als het hart van het huis

De keuken is een samenkomstplek geworden voor het hele gezin, inclusief kleinkinderen. Brigitta en Huub vinden het belangrijk dat de keuken een ontmoetingsplek is waar kinderen, kleinkinderen en vrienden samenkomen om te koken, eten en praten. Brigitta staat graag in de keuken om voor familie en vrienden te koken, of om iets lekkers voor bij de koffie te bakken. Om deze reden vond het stel het belangrijk dat de keuken in verbinding staat met de rest van het huis. Vanuit de open keuken sta je direct in contact met zowel de woonkamer als de tuin, waardoor het voor de familie en vrienden makkelijk is om even de keuken in te lopen. Zo is de keuken écht het hart van het huis geworden.

Open keuken met Italiaanse invloeden

Je ziet de Italiaanse invloeden voornamelijk terug in de warme kleuren, het hout en het lavagrijs composiet met terracotta. Ook bevat de ruime keuken ovens, een espressomachine en een wijnkoeling. “Je staat echt in de keuken te genieten als je koffie maakt of kookt”, aldus Brigitta. In de tuin hebben ze een moestuintje waaruit ze hun eigen verse kruiden kunnen halen. De keuken geeft een rustige indruk waarbij de kracht volgens Brigitta en Huub zit in de eenvoud: “De gekozen materialen en elementen krijgen echt de kans om te spreken, juist omdat het niet te druk is. Wij willen echt genieten van het leven door samen te eten, te ontmoeten en te delen. Onze open keuken past heel goed bij deze leefstijl.”

Een plek om heerlijk eten te bereiden

Brigitta: “Ik heb een passie voor koken en bakken. Daarom hebben we gekozen voor een keuken die niet alleen past bij het interieur van de rest van het huis, maar die ook goed aansluit op deze passie”. Brigitta maakt graag allerlei soorten stoofpotten, pasta’s en desserts. Ze kookt met een voorliefde voor verse ingrediënten die goed aansluiten op het seizoen. Beide ovens zorgen ervoor dat deze ingrediënten in haar gerechten hun heerlijke smaak behouden. Er is meer dan genoeg ruimte om met aandacht de gerechten voor te bereiden, alleen én samen.

Koopman Keukens biedt een luisterend oor

De stoomoven was een gouden tip van Jan-Willem, de eigenaar en voor hen de contactpersoon bij Koopman Keukens. “Hij luisterde heel goed naar onze wensen”, zegt Brigitta. “Hij heeft zich ingeleefd in ons verhaal en heeft ons toen vanuit zijn expertise geadviseerd over alle mogelijkheden. We hebben het écht samen gerealiseerd.”