Binnenkijken bij

Eva en Willem

Binnenkijken bij Eva en Willem: een lichte keuken met rust en functionaliteit

Eva en Willem wonen sinds 2015 in hun charmante jaren ’30 herenhuis. De keuken was het laatste project in hun huisrenovatie. Voor dit project kozen ze opnieuw voor Koopman Keukens, die eerder al hun badkamer hadden gerealiseerd. In dit interview delen Eva en Willem hun ervaring en vertellen ze over hun keuzes en ideeën voor de nieuwe keuken.

Van visie naar werkelijkheid

“We hebben al eerder met Koopman Keukens gewerkt voor onze badkamer, en waren toen erg tevreden over de afwerking en de mensen die het werk uitvoerden”, begint Eva. Het stel koos daarom opnieuw voor Koopman toen ze aan hun keuken toe waren. “We hadden zelf al een schets gemaakt. We wilden een zitje aan het eiland en een speciale koffiehoek was voor Willem als koffieliefhebber een grote wens.” Eva en Willem gaven hun ideeën door aan Jan-Willem van Koopman Keukens en lieten hem verder vrij in het ontwerp. “We hebben hem de vrije hand gegeven om met voorstellen te komen die wij misschien over het hoofd hadden gezien. Het eindresultaat was een perfecte mix van onze visie en zijn expertise.”

Licht en rust

De stijl van de keuken moest vooral rust uitstralen. “We kozen voor lichte zand- en beige tinten die de keuken een open uitstraling geven. De consistentie van de kleurenschema’s door het hele huis, van de badkamer tot de keuken, creëert een harmonieuze uitstraling”, legt Eva uit. De keuze voor natuurlijke materialen was ook belangrijk voor het stel. “We zijn allebei natuurliefhebbers. Daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor echt hout in plaats van kunststof. Dat voelde voor ons gewoon beter.” Een ander element dat helpt de rust in de keuken te bewaren, zijn de kasten die tot aan het plafond reiken. “We wilden het rustig en strak houden, zonder rommel boven op de kasten”, vertelt Willem. “Dit geeft ook een optisch grotere ruimte.”

Een open leefkeuken

De keuken is niet alleen mooi, maar ook heel functioneel en uitnodigend. Willem vertelt enthousiast over de apparatuur: “We hebben een wijnklimaatkast, wat voor mij als wijnliefhebber geweldig is. Daarnaast hebben we gekozen voor een kookplaat met zones in plaats van de traditionele pitten. Dat geeft ons meer flexibiliteit tijdens het koken.” Het kookeiland is het hart van de lichte keuken geworden. “Voorheen kookten we met de rug naar de eettafel. Nu kunnen we gezellig contact houden met iedereen die aan de bar of aan de eettafel zit. Dat maakt het koken een stuk gezelliger.”

Service en vakmanschap

De samenwerking met Koopman Keukens verliep vlekkeloos. “Jan-Willem van Koopman Keukens heeft ons fantastisch begeleid”, vertelt Willem. “Zelfs toen een aannemer onverwachts in het ziekenhuis belandde, zette hij alles op alles om het project toch op tijd af te ronden.” Eva voegt toe: “De kwaliteit van het werk en de materialen was uitstekend. Jan-Willem kwam met maatwerk oplossingen en met de kleinste details is rekening gehouden. We zijn enorm blij met het eindresultaat.”