Binnenkijken bij

Britt en Rob

Kleurrijk en met een warme uitstraling in de sfeer van de jaren zestig

In een huis dat werd gebouwd in de jaren zestig wilden Britt en Rob de sfeer van de jaren zestig ook laten uitkomen, ook in de keuken. Kleurrijk en met een warme uitstraling vormt deze keuken een volmaakte eenheid met de rest van het interieur.

Ze hadden en namen uitvoerig de tijd om hun nieuwe woning te verbouwen en gaven speciale aandacht aan de keuken: het hart van het huis waarin echt geleefd wordt door het gezin. Eén van de uitgangspunten was de hoogte van het plafond te benadrukken. Dat is gerealiseerd met een optisch slimmigheidje: de bovenste panelen van de hoge wand zijn geplakt, daar zitten dus geen kasten achter. ‘Aan de zijkanten van de wand zitten twee verborgen deuren’, wijst Britt. ‘Dat was best een uitdaging in het keukenontwerp, maar Koopman Personal Design was de eerste partij die direct zei: dat kunnen we wel. Mede daarom zijn we met Koopman in zee gegaan.’

Houten keuken
Het plan van de warme uitstraling werd tot in detail perfect uitgevoerd. De basis is de houten keuken met het gemarmerde keukenblad dat ook terugkomt in de achterwand van de nis. Het blad is uit één stuk en de BORA inductieplaat loopt er strak in door, zonder uitstekende rand. De minimale plint versterkt nog eens het optisch gevoel van hoogte.

Liebherr wijnklimaatkast
De wijnklimaatkast van Liebherr was een grote wens en is een mooi, sfeervol element in het kookeiland. Ook de oven zit in het kookeiland om ‘de houten wand echt de houten wand te laten’. Nog een bewuste keuze: het natte gedeelte in de nis, nabij de vaatwasser. Zo blijft het kookeiland clean, zonder vaat die blijft staan. De gouden uitvoering van Quooker en spoelbak past fraai binnen het hele plaatje.

Leefkeuken
Het is een echte leefkeuken geworden, ook in de praktijk. ‘We hebben twee kinderen die aan het eiland een boterham eten of een spelletje spelen als je aan het koken bent’, vertelt Britt. ‘Het ideale plaatje dus, precies zoals je graag wilt van de keuken. Je hebt contact met boven, met de tuin, met de woonkamer; het is echt het middelpunt in huis.’

‘De samenwerking met Koopman Personal Design was waanzinnig. We konden Jan-Willem altijd bellen als we een vraag hadden. Het was natuurlijk best een ander project dan anders, ik denk dat hij het zelf ook leuk vond om te volgen.’