Binnenkijken bij

Riet en Bernhard

Zwarte woonkeuken met een schat aan mogelijkheden

Ze lieten een mooi nieuw huis bouwen en wilden ook van de keuken iets écht moois maken. Die vonden Riet en Bernhard bij Koopman Design. Ze zijn zeer tevreden over alle mogelijkheden die hun moderne keuken hen geeft.

‘We waren gelijk verkocht toen we een opstelling als deze zagen in een ander huis. En dan met name het kookeiland waar je omheen kunt lopen, met die mooie apparatuur’, vertelt Riet. Bernhard vult aan: ‘We hebben daarna verschillende keukenwinkels bezocht. Soms waren ze goedkoper, maar hadden we niet het gevoel dat er iets speciaals uit kwam. Dat vonden we zonde. Van vrienden hadden we al goede verhalen gehoord over Koopman. Kwalitatief goed en fantastische adviezen, daar staan ze om bekend.’

Keukenapparatuur
Vanuit de tekeningen van de architect en de tips van de interieuradviseur werd het keukenontwerp in samenwerking met Koopman uitgevoerd. Het diepgrijze werkblad op het kookeiland en de panelen aan de zijkanten kwamen uit Koopmans advies, net als de apparatuur. Bijzonder content zijn Riet en Bernhard met de Gaggenau-oven met onder andere een pizzasteen en grill erin. Ze kozen verder voor een stoomoven met warmhoudplaat, een magnetron en een Bora-inductieplaat die met stoere knoppen aan de zijkant van het eiland wordt bediend.

De afzuiginstallatie is in de inductieplaat geïntegreerd, maar de motor is buiten het huis geplaatst. ‘We hebben er daardoor heel weinig geluid van in huis. Dat werkt perfect.’

Koffiehoek
Naast de oven en stoomoven is een aparte koffiehoek gemaakt. ‘Heel praktisch’, vindt Riet. ‘Je bent toch een paar keer per dag bezig met de koffie en thee. Anders staat dat maar op het kookeiland.’ In beide kastwanden zit een koelkast, één vooral voor het eten met een nul-gradenlade om groente en fruit langer vers te houden. De ander, rechts van de magnetron, is vooral voor de dranken.

De keuken bevalt en gaat steeds beter bevallen. ‘Met de stoomoven experimenteren we veel. Die hadden we hiervoor niet. We hebben uitleg van Gaggenau gehad en krijgen er steeds meer lol in: je eten wordt er smaakvoller en gezonder door. En de Quooker is ook zo fijn’, is Riet enthousiast. ‘Ik gebruikte altijd een waterkoker, maar nu heb ik direct heet water uit de kraan. Geweldig.’

Bernhard besluit: ‘Een grote housewarming hebben we nog niet gegeven, maar we ontvangen regelmatig kleine groepjes. Dan merken we wel dat de keuken de echte eyecatcher in huis geworden is.’