Binnenkijken bij

Ans en Michel

Eigentijds, maar wel in natuurlijke en een beetje stoere keuken uitvoering

Ans en Michel. Bij een fraai wit landhuis met een rieten dak hoort een keuken in stijl: eigentijds, maar wel in natuurlijke en een beetje stoere uitvoering. Die vonden Ans en Michel bij Koopman Personal Design.

‘We begonnen met een nieuwe bank en vloerkleed en daar is een complete verbouwing uit voortgekomen’, vertelt Ans lachend. ‘Onze interieurspecialist wees ons op Koopman voor de keuken. We zijn er op een zaterdag naartoe gegaan en zagen deze keuken staan. We wisten meteen: die willen we hebben.’

Zwarte houtlook
Het was liefde op het eerste gezicht in zijn geheel: de zwarte houtlook keuken in deze opstelling, met het bargedeelte erbij en met het keramisch werkblad in deze beige-goud-gele gloed. Met in het kookeiland onder de karakteristieke ramen – die veel licht binnenlaten – een Bora inductieplaat met kookveldafzuiging, een zwarte Quooker en een fijne brede gootsteen.

Gaggenau
Koopman plaatste de ombouw rondom de brede apparatenwand waarin het stoere ‘vierkant’ van Gaggenau apparatuur direct de blikken vangt. Er zit een stoomoven in, een combimagnetron, een koffieapparaat en een warmhoudlade – handig in het grote gezin en ook nog eens mooi de symmetrie in het design bewakend. Een formidabele eyecatcher daarnaast is natuurlijk de prachtige hoge wijnklimaatkast, met rechts ervan de extra brede Gaggenau koelkast.

Hoge apothekerskast
Veel praktisch gemak brengen daarnaast de diepe laden links in de apparatenwand en de hoge apothekerskast. ‘We hebben heel veel bergruimte op deze manier. Echt meer dan voldoende’, constateren Ans en Michel tevreden.

‘We zijn regelmatig bij Koopman op bezoek geweest om zaken over de keuken te bespreken en van begin tot eind is er perfect met ons meegedacht. En ook de installatie gebeurde heel netjes. Het was een prettige samenwerking, we kunnen niet anders zeggen.’