Binnenkijken bij

Silvia en Frank

Koken ‘with a view’

Alles ademt de bijzonder sfeervolle ambiance van de woonboerderij, in deze eigentijds landelijke keuken van Silvia en Frank. De houten keuken werd in fijne samenspraak met Koopman Personal Design gerealiseerd en Silvia en Frank leverden met hun oog voor passend detail zelf ook een mooie bijdrage aan het eindresultaat.

Het hout, het stoere werkblad, de gezelligheid van de barstoelen. Maar ook de unieke lampen, de tegeltjes en het geweldige uitzicht. Al die aantrekkelijke elementen vormen één smaakvol geheel. Om maar te beginnen met het uitzicht: dat prachtige grote raam boven het prominente gasfornuis was de allerlaatste toevoeging…

‘Dat raam zat er voor de verbouwing niet in’, vertelt Frank. ‘Koopman had al een keukenontwerp gemaakt toen het idee ontstond om daar een raam in te zetten. Dus heb ik met het lood in de schoenen toch Koopman weer gebeld, dat we deze ingeving hadden gekregen. Wat zo fijn is aan Koopman Personal Design: niets is daar te veel. Jan-Willem is opnieuw langsgekomen om het ontwerp aan te passen. Dat was gewoon mogelijk. Dat hebben we enorm gewaardeerd.’

Keukenapparatuur
Het is met recht koken ‘with a view’ geworden zo. Toen ze het stoere gasfornuis, met twee ovens erin, zagen in de showroom van Koopman in Enschede was het liefde op het eerste gezicht. Voor de volledigheid is in het eiland nog een magnetron ingebouwd. Aan weerszijden van het fornuis vinden Silvia de grote koelkast en vriezer die ze graag wilden. In de andere wand zit een gezellig koffiehoekje verwerkt met het luxe koffieapparaat. Het gemak van de Quooker ervaren Silvia en Frank voor het eerst: heerlijk om snel een kop thee te zetten, noodles op te warmen of het eten snel aan de kook te hebben.

Positie kookeiland
Over het kookeiland: ‘Wij dachten dat eigenlijk andersom neer te zetten, dus met de barstoelen aan de andere kant. Op voorspraak van Jan-Willem Koopman hebben we dat omgedraaid. Ook dat vonden we fijn: dat hij niet zomaar met je meepraat, maar het aangeeft als het anders beter kan. En dat is ook zo, vinden we nu. We zijn blij dat hij mee heeft gedacht.’

‘Meteen bij onze eerste afspraak tekende hij uit de hand hoe wij de keuken voor ogen hadden. Op die manier kregen wij gelijk het gevoel dat hij ons begreep en wat onze wensen waren. Bij de tweede afspraak was deze tekening volledig uitgewerkt in de computer en kregen wij op een groot beeldscherm de keuken in 3D te zien.’

Ook de ombouw met de spots en afzuigkap werd door Koopman gerealiseerd. Silvia en Frank vonden zelf de sfeervolle tegeltjes achter de koffiecorner én waren verantwoordelijk voor de schitterende lampen. ‘We zagen ergens een afbeelding van een soortgelijke lamp’, besluit Frank. ‘Mijn vader heeft ze gemaakt van oude balken uit deze boerderij. Ze passen er mooi bij.’