Binnenkijken bij

Kirsten en Daniël

Een ruim kookeiland met hoge kastenwand en sfeervol badkamerdesign

Een modern design en een warme uitstraling typeren de keuken in de nieuwbouwwoning van Kirsten en Daniël. Het contact dat ze daarvoor hadden met Koopman Personal Design beviel hen zo goed dat ze ook de badkamer door Koopman lieten ontwerpen en installeren. Het badkamerdesign is al even warm en sfeervol.

De benedenverdieping is een prachtige open en lichte ruimte. Een uitgelezen decor voor een donkere keuken, met de glazen wand erachter. Kirsten en Daniël wilden graag een groot eiland waar ze ook aan konden zitten, met daarachter een hoge wand met de apparatuur en kasten ingebouwd. ‘Met dat idee zijn we naar Koopman gegaan’, vertelt Daniël. ‘Bij toeval eigenlijk, maar vanaf het eerste moment wisten we dat we aan het goede adres zaten. We werden heel hartelijk ontvangen en eerlijk geadviseerd. Jan-Willem Koopman had altijd alle tijd voor ons.’

Zwarte houtlook keuken
De zwarte houtlook van de keuken combineerden ze met een wit keramisch werkblad. ‘Dat is keihard en het vlekt en krast niet, erg fijn in het gebruik.’ Aan het kookeiland koken ze op de BORA inductieplaat met kookveldafzuiging, hebben ze een Quooker en een wijnklimaatkast. De Siemens-ovens lijken identiek, maar dat zijn ze niet: het zijn een combimagnetron en een stoomoven. Daarnaast zit de grote koelkast en de afwasmachine is onder de linker oven ingebouwd.

Koffiehoekje
‘Het aparte koffiehoekje was een idee van Jan-Willem Koopman. Daar zijn we blij mee, het is heel praktisch.’ Het creëert op slimme wijze veel extra kastruimte, die in deze keuken toch al royaal aanwezig is, in de hoge kasten en de brede laden in het kookeiland.

Badkamer
‘Door de goede ervaringen met de keuken besloten we ook de badkamer te laten ontwerpen door Koopman, want ook daarvoor zagen we in de showroom mooie materialen.’ Daniël lacht: ‘Gelukkig vond Koopman het ook een goed idee om de grote tegels naar boven te brengen.’ In de inloopdouche zijn de witte, gemarmerde tegels zelfs wandhoog. Met het grote bad, de houten en gouden elementen krijgt de badkamer een zalige, rustgevende ambiance.

‘Jan-Willem Koopman nam de regie in de uitvoering en zorgde dat het ontwerp in goede harmonie werd afgestemd met de aannemer. Zo verliep alles heel soepel. We hebben Koopman al meerdere keren aanbevolen bij anderen. Wij zouden er een volgende keer zelf ook zo weer naartoe gaan.’