Binnenkijken bij

Nancy en Reinier

De wauw-factor in de open woonkeuken

Nancy en Reinier. Ze zochten de wauw-factor in hun nieuwe open woonkeuken. Koopman Design vond die in de bijzondere details die deze sfeervolle zwarte keuken typeren.

Dat zien we bijvoorbeeld in de manier waarop de hoge apparatenwand en de bovenkastjes (alle in zwarte houtlook) verzonken zijn in de muur, wat een ingetogen speels effect geeft aan de indeling. Fraai is ook het keramisch werkblad in de aardetinten die ook elders in huis terugkomen. ‘Het is best een gewaagd patroon, maar wij waren er op slag verliefd op. De achterwand boven het keukenblok is van hetzelfde materiaal gemaakt.’ En dan is er natuurlijk nog de eettafel die één geheel vormt met het kookeiland.

Keukenapparatuur
Keuken en woonkamer zijn één bij Nancy en Reinier en dus sluiten de interieurs naadloos op elkaar aan. ‘We wilden bijvoorbeeld geen afzuigkap. We hebben heel bewust gekozen voor de Bora kookplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie.’ In de apparatenwand hebben ze verder een stoomoven en een oven met magnetronfunctie tot hun beschikking, alsmede een grote koelkast. De grote vriezer staat in de bijkeuken. Fraai is de ‘verhoging’ achter de Quooker; een decoratief detail dat mooi wordt uitgelicht door de spots onder de bovenkastjes.

Bijkeuken kastenwand
De al genoemde vriezer in de bijkeuken staat niet op zich. Daar bouwde Koopman Design een kastenwand op maat in een iets afwijkende houtlook. De wasmachine en droger staan op hoogte in de kast, met daaronder enkele uittrekbare planken om manden en wasmiddelen op te kunnen zetten.

Zwevend dressoir
De eenheid in het interieur wordt nog eens benadrukt met het zwevende dressoir in de woonkamer, in dezelfde zwarte houtlook als die van het keukeninterieur. ‘Wij houden van zo’n verspringend ontwerp. We hebben dat samen met Koopman uitgewerkt en zij hebben het fraai tegen de muur bevestigd.’

‘In het algemeen heeft Koopman Design het ontwerp van onze architect mooi in de ruimte geplaatst, met al zijn kennis en ervaring. En wat ons zeer aansprak: zelfs in coronatijd doet Koopman wat hij zegt en zegt hij wat hij doet.’