Ruud en Maryse kozen voor een verbouwing waarbij hun oude keuken plaatsmaakte voor iets compleet nieuws. Het resultaat is een moderne keuken in Enschede, waar het gezin graag samenkomt met vrienden en familie. Ruud vertelt enthousiast over het proces, de keuzes die ze maakten en wat deze ruimte voor hun gezin betekent.
Een nieuwe indeling bracht licht en ruimte
De vorige keuken begon gebreken te vertonen, maar het idee van een compleet nieuwe keuken werd lange tijd uitgesteld. “We dachten steeds: we stellen het uit, het is niet nodig. Tot het echt niet meer kon.” Toen gingen ze samen met Koopman Keukens aan de slag.
De oude indeling paste niet meer bij hun wensen. “De opstelling was heel beperkend, het was allemaal afgestemd op de bestaande bouw. Samen met Koopman hebben we gekeken hoe we de ruimte beter konden benutten. Er moest een stukje muur uit, maar daardoor kregen we zoveel meer openheid.”
Het resultaat is een keuken die opvalt door haar ruimtelijkheid én uniek is in vergelijking met andere huizen in de buurt
Rust en een tijdloos ontwerp
Ruud en Maryse wilden een keuken die niet alleen modern oogt, maar er over vijf jaar nog steeds mooi uitziet. “We hebben echt veel gehad aan het advies van Koopman, vooral om het vanuit de basis rustig te houden. Geen hippe kleuren waarvan je later spijt krijgt. Dat was voor ons een zoektocht, maar het heeft goed uitgepakt.”
De gekozen stijl omschrijft Ruud als “basic, maar wel van deze tijd”. De rustige kleuren van de keuken worden mooi aangevuld met een uitgesproken tegelvloer. “Dat was even spannend, want het is een soort Arabische look met verschillende kleuren. Best buiten onze comfortzone, maar het staat prachtig met de rest van de keuken.”
Een kookeiland als hart van het huis
Dé blikvanger van de keuken is het kookeiland met geïntegreerde Bora-kookplaat. Het eiland is niet alleen praktisch, maar brengt ook het gezin dichter bij elkaar. “Mijn kinderen zijn nu tien en twaalf. Waar ze vroeger achter de bank in de woonkamer zaten, komen ze nu bij me zitten als ik aan het koken ben. Ze maken huiswerk aan het eiland, en we hebben veel meer verbinding met elkaar.”
“Mensen gaan al snel aan de bar zitten. Dat is gewoon veel gezelliger en praktischer.”
Betrokkenheid en vakmanschap
Voor Ruud en Maryse was verbouwen spannend, vooral omdat ze zelf niet handig zijn. Het stel heeft naar eigen zeggen twee linkerhanden en liet alles over aan Koopman Keukens.
De begeleiding van begin tot eind gaf vertrouwen. “De betrokkenheid was groot. Ze kwamen regelmatig kijken hoe het ging, stemden dingen af als er iets speelde, en ook na afloop kwamen ze nog checken of alles naar wens was. Dat vond ik heel prettig. Het voelde niet alsof we zomaar een offerte kregen en dat was het dan.”